keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Resepti 1: Chocolate

No niin. Aika kirjoittaa ensimmäinen blogimerkintäni tähän blogiin! (Lukuun ottamatta testitekstiä, jonka poistin jo, koska se alkoi sanalla trololololoo.) Toivottavasti tämä blogi on hieman suurempi menestys kuin aiemmat yritelmät, joista pisimpään jaksoin jatkaa blogia, johon kertyi kokonaiset kolme blogimerkintää. Lyhyempiaikaisia projekteja, eli blogimuotoisia joulukalentereja olen tosin onnistuneesti julkaissut kaksi kappaletta. Mutta tämä idea on kyllä sen verran kiva, että olen hyvin pettynyt jos innostus lopahtaa! Kyllä, olen päättäväinen, tämän blogin saan onnistumaan.

Ensimmäisenä reseptinäni teen kaakaota. Minulla on muutama kaakaoresepti, joita haluan kokeilla. Nämä ovat näet tällaisia reseptejä, joihin tulee suklaata! Minusta tuntuu kauhealta, koska olen ostanut tällä viikolla jo kaksi levyä suklaata. Ensimmäisestä tosin söin ehkä vain neljäsosan, sillä se oli tarkoitettu illanviettoon. Toiseen levyyn syynä oli se, että halusin ostaa Prismassa aiemmin näkemääni Maraboun limited edition Saltlakrits -suklaata. Ikävä kyllä en löytänyt tätä toisesta kaupasta, joten sisuuntuneena ostin Marabou Polka -levyn sen sijaan. Harmi, tuota salmiakki-Marabouta haluaisin ehdottomasti maistaa, koska rakastan salmiakkia. Pitää varmaan vaivautua jossain vaiheessa sinne Prismaan.

Pienen googlettelun tuloksena löysin ainoastaan tällaisen pätkän, jossa näkyy kyseisen suklaalajin pakkaus.  Ei mikään kovin laadukas, mutta jos kiinnostaa, niin tuolta se näyttää.



Pitääpäs laittaa jonkinlaista arviointia tännekin sitten kun tuommoisen levyn (toivon mukaan) saan käsiini. Mutta takaisin kaakaoaiheeseen. Tämmöisen ohjeen mukaan keittelen kaakaota tänään Marabou Polkasta.





Kyseinen ohje on peräisin Kitchen Princess -nimisestä mangasarjasta, jonka tässä vastikään lueskelin. Voin muuten suositella. Aluksi ajattelin, että kyseessä on vain tusinatyttöihkuilua, mutta tarina meni välillä yllättävän syvällekin. Tosin loppua kohti alkoi ärsyttää se, kuinka päähenkilö muka aina teki aivan fantastista ruokaa ja loppujen lopuksi melko ennalta-arvattavakin sarja oli. Joka tapauksessa todella mukava sarja, jos sietää tyttöihkuilua ja pitää ruuanlaitosta tai edes hyvästä ruuasta.
Ja antoi muuten kokkailuinnostustakin! Sarjan reseptit ovat aina mangapokkarin lopussa olevassa lisäliitteessä, mikä on myös hieno idea. En tosin ole kokeillut muita kuin tuolla samaisella sivulla olevaa Hot Banana Milk -ohjetta. Oli muuten pahaa! Niistä banaaninpaloista tuli semmosia jännän höytyväisiä ja maito oli ihanan vaahtoavaa, mutta makuelämys oli aika karmea. Kannattaa silti kokeilla, jos pitää paljon banaaneista. Olen aika nirso, joten eihän sitä tiedä, mitä te muut siitä pidätte.


No niin, nyt sitten suklaata pilkkomaan! Kunhan olen ensin tiskannut kattilan... Ja leikkuulaudan. Ja veitsen. Hehe, ei ole oikein tiskaus innostanut viime päivinä.

No niin. Hmmm. Mitenköhän pieniä paloja näistä on tarkoitus tehdä? No, paloittelu varmaan vain nopeuttaa sulamista. Aika hyvin tämä mureneekin. Minua kiinnostaa kovasti nähdä, miten nuo piparminttupalaset käyttäytyvät. Piparminttukaakao kuulostaa kyllä namilta.

Miten paljon on yksi unssi? Onneksi kännykässä on muunnin! Katsotaan. 28,3495 grammaa. Eli siis, suklaalevy painaa 200 grammaa. Onneksi kännykässä on myös laskin päässälaskutaidottomille ihmisille. 1/7 suklaalevystä? Olisiko näin? Joo-o, ei sitä kyllä huomaa, että olen joskus saanut pitkästä matikasta Magna cum lauden... On aika hyvin kaikki pyyhkiytynyt päästä humanistisella alalla opiskellessa.

No, sitä parempaahan siitä tulee, mitä enemmän siinä on suklaata, eikös?


Ehdin laittaa jo levyn päälle, kun tajusin että sekoitusvälinekin olisi hyvä pestä! Toivottavasti ne pahimmat pyttipannun aromit siitä lähtivät. Suklaa olisi voinut olla pienenpinäkin paloina, mutta hyvin nuokin sulivat, vaikka niistä muodostuikin yhdessä vaiheessa melkoinen suklaamöykky. En tiedä, pidinkö kaakaota hellalla liian kauan, koska se alkoi tuoksua jo keitetylle maidolle, vaikka minkäänlaista kuplimista ei kyllä näkynyt, hyvä että edes höyryä nousi.

Sitten maistetaan... Nami! Tämähän onnistui hyvin. Ihanaa lämmikettä kylmään yksiööni. Piparminttu tuo mukavaa makeutta. Vähän rasvaiselta tämä kyllä maistuu. Käytin kevytmaitoa, ehkä rasvaton olisi toiminut paremmin. Mutta todellakin kokeilemisen arvoinen tämä oli, suosittelen lämpimästi! Voisi kyllä tulevaisuudessa testata myös muita suklaita, esimerkiksi tummaa ja valkoista... Tai Maraboun minttukrokanttia! Se voisi olla hyvää. Ja Fazerin salmiakkisuklaa myös! No, katsotaan.



2 kommenttia:

  1. Hauska idea tää blogi, go Elli!! Toi video oli kyl eeppinen. Tai siis kuka ees tekee tollasen videon suklaalevyn maistelemisesta. "Siinä on muuten miun hieno kaulakoru!" Jes. :D Oisit jättäny vaa trololoon ja mietipä jos oisit käyttäny kaakaoon täysmaitoa... Hmmm

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kieltämättä itteeki ihmetti vähän tuo video, kun ensin se ei meinaa millään päästä siihen itse maisteluun ja sitten lopulta aika mitään sanomaton kommentti suklaasta. "Kyllähän tää ihan menettelee" vai miten se sanokaan.

      Poista