perjantai 7. joulukuuta 2012

7: Joulumusiikkia

Tänään ajattelin tarjota hieman vaihtelua krijoista höpisemiseen ja kertoa joulumusiikkivarastostani. Pidän joululauluista todella paljon ja minulta löytyykin usea levyllinen jouluista musiikkia. Relient K:n Let it snow baby, let it reindeer on kestosuosikkini, jonka tahtiin jaksan riehua vuodesta toiseen. Albumin hitaat laulut taas liikuttavat minut aina kyyneliin, erityisesti suosikkini I celebrate the day. 

Hallustani löytyy myös klassisempaa joulumusiikkia. Lapsuuden nostalgiapaukku on 40 lasten laulaman joululaulun setti. Lapsena soitimme juuri näitä kasetilta jouluisin. Tätä ei tosin kovin montaa kertaa jouluun jaksa kuunnella, eritoten kun kyseinen levy pyöri moneen kertaan kahden päivän aikana ollessani äitini apuna myymässä joulutorilla. Pieninä annoksina se on kuitenkin ihana. Englanninkielisiä klassikkojoulauluja meillä on peräti 3 levyllistä. Mukana on klassikkolaulajien, kuten Nat King Colen ja Bing Crosbyn laulamia lauluja. Myös näistä levyistä pidän hyvin paljon.

Tänään kuitenkn haluan nostaa esille levyn, joka on jouluisin ollut tuomassa vahvasti esiin joulun todellista merkitystä. Tämä levy on Todd Agnew and friends - Do you see what I see? Levy alkaa prologilla, laululla Do you hear what I hear?, joka esittelee jouluevankeliumin henkilöt. Sitten tarina alkaa edetä niin, että jokaisen henkilön näkökulmasta esitetään laulu. Lopussa on epilogi, jossa katsotaan jo tulevaisuuteen: Jeesuksen paluseen.

Pidän tässä levyssä erityisesti sen oivaltavista sanoituksista, joissa evankeliumi on vahvasti esillä ja myös musiikista, jossa on tiettyä mahtipontisuutta. Lauluihin on myös usein sisällytetty perinteisten joululaulujen pätkiä, jotka tuovat hauskaa vaihtelua. Myös tyylillisesti levy on melko vahteleva, kun esiintyjiä on useita ja liikutaan herkistä balladeista enkelten menevään gospelkuorokappaleeseen.

Tänään haluan nostaa tältä levyltä sen viimeisen kappaleen, In the first light, johon levyn koko mahtipontisuus ja evankeliumi kiteytyy. Tässä kappaleessa esiintyy myös koko esiintyjien kaarti. Suosittelen tätä levyä kaikille, jotka kaipaavat löytää todellisen joulun sanoman.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti